Pazar , 28 Nisan 2024

KOSGEB KOBİGEL 2022 Çağrısı Sonuçlandı

KOSGEB KOBİGEL 2022 Çağrısı Sonuçlandı

KOSGEB’in küçük ve orta ölçekli işletmelerin, ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılması amacıyla uyguladığı KOBİGEL çağrısı sonuçlandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, toplamda bin 685 imalatçı KOBİ’ye 2 milyar 42 milyon liralık destek vereceklerini açıkladı. Dijitalleşen, verimli ve rekabetçi olmak isteyen KOBİ’lerin yanında olmaya devam edeceklerini ifade eden Bakan Varank, “Gördüğümüz ilgi bizi ziyadesiyle memnun etti. En kısa zamanda yeni bir çağrıya daha çıkacağız.” dedi.

İMALAT SANAYİNDE DİJİTALLEŞME

KOSGEB, 2019 yılından bu yana imalatçı KOBİ’lere yönelik olarak KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında “İmalat Sanayinde Dijitalleşme” başlıklı çağrılara çıkıyor. Geçen yılın sonunda açılan KOBİGEL çağrısında hem kapsam genişletildi hem de destek üst limitlerini arttırıldı.

REKABETÇİLİK ve VERİMLİLİK

Son çağrıda, dijitalleşme başlığının yanına rekabetçilik ve verimlilik modülü de eklendi. Daha önce işletme başına 1 milyon lira olan üst limit, dijitalleşme başlığında 2 milyona çıkartıldı. Yeni ilave edilen rekabetçilik ve verimlilik başlığı için de destek üst limiti 1 buçuk milyon lira olarak belirlendi.

6 BİNE YAKIN BAŞVURU

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, dijitalleşme alanında yerli teknoloji geliştiren, dijital teknolojileri iş süreçlerinde kullanan ve rekabet ve verimlilik düzeylerini arttırmak isteyen KOBİ’lere yönelik çağrının sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. KOBİGEL çağrılarına 6 bine yakın başvuru aldıklarını ifade eden Bakan Varank, “Artık bilinir hale gelen bu çağrılara KOBİ’lerden gelen yoğun talep, gördüğümüz bu ilgi bizi ziyadesiyle memnun etti.” dedi.

DİJİTALLEŞMEYE 340 MİLYON LİRA

Varank, dijitalleşme temasında teknoloji geliştiren 133, teknolojiyi kullanan 178 imalatçı KOBİ’nin destek almaya hak kazandığını ifade ederek “Toplamda 311 işletmemizin projeleri için 340 milyon liralık destek vereceğiz.” diye konuştu.

REKABETÇİLİK ve VERİMİLİLİĞE 1 MİLYAR 702 MİLYON LİRA

İşletmelerin rekabet güçlerinin ve verimliliklerinin artırılması başlıklı temayı da yeniden KOBİGEL çağrılarına eklediklerini anımsatan Varank, “Bu başlıkta da bin 374 projenin desteklenmesine karar vererek 1 milyar 702 milyon liralık desteği onayladık.” dedi. Bakan Varank, toplamda ise bin 685 imalatçı KOBİ’ye 2 milyar 42 milyon liralık destek vereceklerini açıkladı.

935 PROJEYE DESTEK

KOSGEB, İmalat Sanayinde Dijitalleşme temasıyla ilk olarak 2019 yılında çıktığı çağrıda, 258 projeye 72 milyon, 2020 yılında 396 projeye 158 milyon, 2021’de de 281 projeye için 116 milyon liralık destek onaylandı. Böylece KOSGEB toplamda 935 projeye 346 milyon liralık destek onaylamış oldu.

DEPREMDEN ETKİLENEN İLLERDE SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Depremden doğrudan etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elazığ’dan alınan 671 proje başvurusunun değerlendirmesi ise uzatıldı. 671 proje için süreç, 31 Ağustos’a kadar devam edecek.

Çağrı sonuçlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca Kontrol Edin

KOSGEB 2024-2028 yılı Stratejik Planı ile destekleri açıklandı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işletmelere yönelik çeşitli destekler …

Sohbet başlat
Desteğe mi ihtiyacınız var?
Scan the code
Merhaba ,

Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Steroid Fiyatları 2024