Salı , 10 Aralık 2024

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Proje Teklif Çağrısı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Proje Teklif Çağrısı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Proje Teklif Çağrısı. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 2018 Yılı Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı-4 (YENİ-4), 2018 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı (TZKAMU) ve 2018 Yılı Seracılığın Geliştirilmesi Mali Destek Programı (SERA) kapsamında Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illeri için destek programları ilan etmiştir.

1. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Proje Teklif 2018 Yılı Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı-4 (YENİ-4)

2018 Yılı Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı-4’ün temel amacı, TR63 Bölgesindeki KOBİ’lerin teknolojik altyapılarının geliştirilerek yenilikçi ve çevreye duyarlı üretim anlayışı ile büyümelerine katkı sağlamaktır.

Bu amaçla, 2018 Yılı Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı-4;

  • KOBİ’lerde yenilikçiliğin desteklenmesi
  • KOBİ’lerde teknolojik altyapının güçlendirilmesi
  • Bölgede çevreye duyarlı üretim sistemlerinin kullanılması ile temiz üretim anlayışının yaygınlaşması

öncelikleri çerçevesinde uygulanacaktır.

Program için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 15.000.000 TL olup, proje başına asgari 50.000 TL, azami 500.000 TL destek sağlanacaktır. Programa, Ajansın faaliyet gösterdiği TR63 Düzey 2 bölgesinde (Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye) kayıtlı olan veya elektronik son başvuru tarihine kadar merkez ya da yasal şubesiyle bölgeye kaydolan, ticari esaslara göre faaliyet gösteren (kar amacı güden) mikro, küçük ve orta ölçekli işletmeler, kooperatifler ve birlikler başvuru yapabilecektir. Program kapsamında her başvuru sahibi en fazla 2 proje başvurusunda bulunabilir ve en fazla 1 başvurusu için destek alabilecektir.

2. 2018 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı (TZKAMU)

2018 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programının temel amacı, TR63 Bölgesinde belirlenen stratejik turizm değerlerine yönelik yapılacak yatırımlarla Bölgenin turizm sektörünün ekonomik değerinin artırılmasına katkı sağlanmasıdır.

Bu amaçla 2018 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı;

  • Turizm sektöründe fiziki, beşeri, teknolojik ve kurumsal altyapının iyileştirilmesi
  • Turizmin çeşitlendirilmesi ve alternatif turizm olanaklarının artırılması

öncelikleri çerçevesinde uygulanacaktır.

Program için tahsis edilen toplam kaynak 10.000.000.- TL. olup, proje başına asgari 75.000.- TL., azami 750.000.- TL. destek sağlanacaktır. Programa, Ajansın faaliyet gösterdiği TR63 Düzey 2 bölgesinde (Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye) kayıtlı olan veya elektronik son başvuru tarihine kadar merkez ya da yasal şubesiyle bölgeye kaydolan, kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar, birlik ve kooperatifler başvuru yapabilecektir. Program kapsamında her başvuru sahibi en fazla 2 proje başvurusunda bulunabilir ve en fazla 1 başvurusu için destek alabilecektir.

3. 2018 Yılı Seracılığın Geliştirilmesi Mali Destek Programı (SERA)

2018 Yılı Seracılığın Geliştirilmesi Mali Destek Programı’nın temel amacı, TR63 Bölgesinde seracılık faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasına katkı sağlanmasıdır.

Bu amaçla, 2018 Yılı Seracılığın Geliştirilmesi Mali Destek Programı;

  • Sera kurulumuna yönelik yeni yatırımların desteklenmesi
  • Mevcut seralarda modernizasyon yatırımlarının desteklenmesi
  • Seralarda elde edilen ürünlerin depolanması ve pazarlanmasına yönelik yatırımların desteklenmesi

öncelikleri çerçevesinde uygulanacaktır.

Program için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 5.000.000 TL olup, proje başına asgari 30.000 TL, azami 500.000 TL destek sağlanacaktır. Programa, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne ya da Örtü Altı Kayıt Sistemine kayıtlı ve Ajansın faaliyet gösterdiği TR63 Düzey 2 bölgesinde (Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye) kayıtlı olan veya elektronik son başvuru tarihine kadar merkez ya da yasal şubesiyle bölgeye kaydolan, ticari esaslara göre faaliyet gösteren (kar amacı güden) mikro, küçük ve orta ölçekli işletmeler, kooperatifler ve birlikler ile gerçek kişiler başvuru yapabilecektir. Program kapsamında her başvuru sahibi en fazla 2 proje başvurusunda bulunabilir ve en fazla 1 başvurusu için destek alabilecektir.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Proje Teklif  DOĞAKA 2018 Yılı Mali Destek Programları İçin Ayrıntılı Bilgiler

Programlar için yapılacak başvurular elektronik ortamda (http://portal.kays.kalkinma.gov.tradresinden alınacak olup elektronik başvurular için son başvuru tarihi ve saati, 6 Nisan 2018 saat 23.59’dur. Elektronik ortamda tamamlanan başvurulara ilişkin Taahhütname’nin e-imza ile imzalanması ya da e-imza ile imzalanamadığı hallerde Ajansa elden, posta ya da kargo ile teslimi için son başvuru tarihi 13 Nisan 2018 saat 17.00’dir.

Programlara ilişkin il merkezi ve ilçelerde ücretsiz bilgilendirme toplantıları düzenlenecektir. Bu toplantılara ilişkin takvim önümüzdeki günlerde Ajans web sayfasında yayınlanacaktır.  Destek programına ilişkin rehberler, toplantı takvimi ve diğer ilgili dokümanlara ilişkin ayrıntılı bilgiler için Ajans web sitesi www.dogaka.gov.tr’yi takip edebilirsiniz.

Ayrıca Kontrol Edin

FOSTER İstihdam Taahhütlü KOBİ Destek Programı İkinci Teklif Çağrısı

İlk hibe desteği çağrısı büyük ilgi gören FOSTER Projesi İstihdam Taahhütlü KOBİ Destek Programı kapsamında …

Sohbet başlat
Desteğe mi ihtiyacınız var?
Scan the code
Merhaba ,

Size nasıl yardımcı olabiliriz?