Salı , 10 Aralık 2024

Yerel Ürünleri ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi

Yerel Ürünleri ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi

Yerel Ürünleri ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi

Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi kapsamında hangi alanlarda destek verilmektedir?

Yerel Ürünleri ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi tedbiri kapsamında El Sanatlarına ve Yöresel Tarım (gıda ve gıda olmayan) Ürünlerine destek verilmektedir. Desteklenecek el sanatları listesi www.tkdk.gov.tr adresinde yer almaktadır. Desteklenecek Yerel Tarım Tarım (gıda ve gıda olmayan) Ürünleri ise iller bazında belirlenmiş olup, www.tkdk.gov.tr adresinde yer almaktadır.

Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi Alt Tedbirinin uygun harcama tutarı ve destek miktarı ne kadardır?

Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi Alt Tedbiri kapsamında Uygun harcama tutarı 10.000 Avro ile 250.000 Avro arasında olup, uygun harcama miktarı 10.000 Avrodan az olduğunda proje ret edilecek, 250.000 avro dan fazla olduğunda ise aşan kısım desteklenmeyecektir. Bu miktarlar desteğe esas miktarlar olup destek miktarı uygun harcamaların %50’sidir.

Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi Alt Tedbiri kapsamında bitkisel ürün üretilmesine yönelik destek verilmekte midir?

Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi tedbiri kapsamında Yöresel Tarım ve Gıda ürünlerine destek verilmektedir. Desteklenecek Yerel Tarım ve Gıda Ürünleri ise iller bazında belirlenmiş olup, www.tkdk.gov.tr adresinde yer almaktadır. Bu ürünler içerisinde bazı illerde fındık, fasulye, elma vb. gibi bitkisel ürünler de yer almaktadır. Bu bitkisel ürünlerin üretilmesi destek kapsamı dışındadır. Bu tedbir kapsamında yukarıda bahsedilen bitkisel ürünlerin satış amaçlı işlenmesi, paketlenmesi ve pazarlanması ile ilgili yatırımlara destek verilmektedir.

Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi Alt Tedbiri kapsamında başvuru sahibinin sağlaması gereken ‘mesleki yeterlilik’ koşulu nedir?

Başvuru sahibi; gerçek kişi ise kendisi, tüzel kişilik ise bir daimi çalışanı;

•  Proje başvurusunda bulunulan iş kolunda eğitim veren meslek lisesi, teknik lise, iki yıllık yüksek okul, üniversite, mastır ya da doktora diplomasına sahip olmalı veya

•  Proje başvurusunda bulunulan iş kolunda en az 3 yıl çalıştığına dair detaylı hizmet dökümünü veya ustalık/kalfalık/çıraklık belgelerinden birini ibraz etmeli veya

•  Sadece gerçek kişiler için Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi kapsamında başvuruda bulunacağı ekonomik aktivite ile Milli Eğitim Bakanlığı veya Milli Eğitim Bakanlığının yetki verilen Kamu ve Özel Sektör Kuruluşları tarafından düzenlenen en az 60 saatlik bir eğitim programına katıldığına dair sertifikaya sahip olmalıdır.

Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi Alt Tedbiri kapsamında, aynı işletmede birden fazla yerel gıda ürünü için başvuru yapılabilir mi?

Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi Alt Tedbiri kapsamında, başvuru şartları sağlandığı takdirde, aynı işletmede ilgili ilde yerel ürünler listesinde yer alan birden fazla yerel ürün için başvuru yapılabilir. Bu durum geleneksel el sanatları alanında yapılacak başvurular için de geçerlidir. Ancak aynı projede, hem yerel ürün hem de geleneksel el sanatı ile ilgili yatırım söz konusu ise proje uygun değildir.

Ayrıca Kontrol Edin

Hızlı Destek Programı hakkında Sık Sorulan Sorular

Pandemiden etkilenen imalatçı Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı’na ilişkin sizlerden gelen soruları derledik. …

Sohbet başlat
Desteğe mi ihtiyacınız var?
Scan the code
Merhaba ,

Size nasıl yardımcı olabiliriz?