Perşembe , 18 Nisan 2024

Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesine Destek

 

Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesine Destek Verilmesi

Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesine Destek Verilmesi

Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi alt tedbiri kapsamında süs bitkileri yetiştiriciliği söz konusu olduğunda proje kapsamında sera büyüklüğü ne kadar olmalıdır?

Süs bitkileri yetiştiriciliği söz konusu olduğunda, proje kapsamındaki sera büyüklüğü en fazla 1 ha, açık alan üretiminin büyüklüğü ise en fazla 2 ha olmalıdır.

Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi alt tedbiri kapsamında uygun yatırım olarak görünen sera inşası hangi alanlarda geçerlidir?

Seraların inşası sadece süs bitkileri yetiştiriciliği için geçerlidir.

Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi alt tedbiri kapsamında arıcılık ile ilgili projelerde kovan sayısı ile ilgili bir sınırlama bulunmakta mıdır?

Arıcılık söz konusu olduğunda proje kapsamında faydalanıcı en az 50, en fazla 500 kovana sahip olmalıdır. Bal ve diğer arıcılık ürünlerinin işlenmesi ve paketlenmesi ve kovan üretimi söz konusu olduğunda kovan sayısı şartı aranmamaktadır.

Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi alt tedbirinin uygun yatırım miktarı nedir?

Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi alt tedbirinin uygun yatırım miktarı en az 5.000 Avro, en fazla 250.000 Avro olmalıdır.

302-1 Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi alt tedbiri kapsamında mantar yetiştiriciliğine destek veriliyor mu?

Mantar yetiştiriciliği desteklenmemektedir.

Veteriner sağlık teknikeri olan birisi süs bitkileri konusunda kurumunuza hibe başvurusunda bulunduğunda deneyim şartını karşılamış sayılırmı?

Başvuru sahibinin ( gerçek kişinin / tüzel kişiliklerde bir daimi çalışanın);

Proje başvurusunda bulunulan iş kolunda eğitim veren meslek lisesi, teknik lise, iki yıllık yüksek okul veya üniversite, mastır ya da doktora mezuniyet diploması ya da,

İlgili ekonomik faaliyet alanında en az 3 yıl çalıştığına dair Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüklerinden alınmış detaylı mesleki hizmet dökümü belgesi ya da sadece arıcılık için arıcılık kayıt sistemine en az üç yıllık kayıtlı olduğunu gösteren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü / Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden alınmış belge ya da,

Sadece gerçek kişiler için, Milli Eğitim Bakanlığı veya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetki verilen Kamu ve Özel Sektör Kuruluşları tarafından düzenlenen en az 60 saatlik bir eğitim programına katıldığına dair sertifika ya da kalfa/çıraklık/usta öğreticilik belgesine sahip olması gerekmektedir.

Süs bitkileri konusunda proje başvurusunda bulunabilmeniz için bu alanda eğitim şartını sağlamanız gerekmektedir. Veteriner sağlık teknikeri olarak bu şart sağlanamamaktadır. Ancak süs bitkileri konusunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetki verilen Kamu Kurumları veya Özel Kurumlar tarafından düzenlenen en az 60 saatlik bir eğitim programını başarıyla tamamlayıp sertifika alarak da bu alanda başvuruda bulunabilirsiniz.

ÇKS’ye kayıtlı bir çiftçiyim, daha önce arıcılık yapmadım, Arıcılık için başvurabilir miyim?

Başvurunuz yeni tarımsal işletme olarak kabul edilebilir. Ancak bunun için yatırımınızın sonunda IPARD’da belirtilen limitler arasında (50-500) kovan sahibi olacağınızı taahhüt etmeniz ve yatırımınızın sonunda Arıcılık Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olduğunuzu gösteren belgeyi sunmanız gerekmektedir. Bal ve diğer arıcılık ürünlerinin işlenmesi ve paketlenmesi ve kovan üretimi söz konusu olduğunda kovan sayısı şartı aranmamaktadır.

Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi alt tedbirine arıcılık ve tıbbi aromatik bitkiler için aynı anda kombine bir proje için başvurabilir miyim?

Evet.Başvurabilirsiniz.

Arıcılık için konaklama amaçlı (çekme) karavan alımı yapabilir miyiz?

Gezici arıcılıkta amaç bal üretimini arttırmaktır. Bu amaçla arıcı kovanların gözetim ve bakımı için karavan alınabilir.

Ayrıca Kontrol Edin

Hızlı Destek Programı hakkında Sık Sorulan Sorular

Pandemiden etkilenen imalatçı Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı’na ilişkin sizlerden gelen soruları derledik. …

Sohbet başlat
Desteğe mi ihtiyacınız var?
Scan the code
Merhaba ,

Size nasıl yardımcı olabiliriz?