Pazar , 15 Eylül 2024

103-1 Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

103-1 Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

103-1 Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması alt tedbiri kapsamında başvurmak için hazırladığımız projende yatırımın alt tedbir kapsamındaki illerin kırsal alanlarında uygulanması zorunlu mudur?

Hayır. Yatırımın uygulama adresinin destek kapsamındaki illerin il sınırları içerisinde olması yeterlidir.

Günlük Kurulu işleme kapasiteleri 10 tonun altında ve 70 tonun üzerinde olan süt işleyen işletmeler için 103-1 Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması alt tedbiri kapsamında başvuruda bulunulabilinir mi?

Süt işleyen işletmeler günlük en az 10 ton, en fazla 70 ton kurulu işletme kapasitesine sahip olmalıdır. Yeni işletme olması durumunda, yeni işletme bu kapasite kriterlerini yatırım sonunda karşılamalıdır.

Günlük 10 ton/günden daha az kurulu işleme kapasitesine sahip olan işletmeler ise, yatırım sonunda günlük en az 10 ton kurulu işleme kapasitesine sahip olacağını taahhüt etmek koşuluyla başvuruda bulunabilir.

103-1 Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasında alt tedbiri kapsamında yapılacak başvurularda uygun harcama tutarı üst limitleri aşıyor veya alt limitlerin altında kalıyorsa başvurumuz reddedilir mi?

Uygun harcama miktarındaki sınırlar; Süt işleyen işletmeler için en fazla 3.000.000 Avro, Süt toplayan üretici örgütleri için 1.000.000 Avrodur. Uygun harcama toplamı üst sınırın üzerinde olan başvurularda sınırı aşan kısım desteklenmeyecektir. Uygun harcama toplamı alt sınırın altında olan (süt işleyen işletmeler için 50.000 Avro, Süt toplayan üretici örgütleri için 25.000 Avro) başvurular reddedilecektir.

103-1 Süt ve Süt Ürünleri İşlenmesi ve Pazarlanması alt tedbiri kapsamında destek miktarı (kamu katkısı) kurulacak tesisin dağlık alanda olması veya proje sahibinin 40 yaşının altında olması gibi kriterlere bağlı olarak %50’nin üzerine çıkabilir mi?

Hayır. 103-1 Süt ve Süt Ürünleri İşlenmesi ve Pazarlanmasında alt tedbiri kapsamında; Destek miktarı (kamu katkısı) %50’dir.

Sütten üretilen bir malzemeyi (peynir altı suyu, kaymak gibi) dışarıdan satın alarak bir üretim hattı kuracağım. 103-1 süt ve süt ürünleri işleme ve pazarlama tedbirine başvuru yapabilir miyim?

Hayır, İşletmede işlenen hammadde süt olmalıdır.

Süt işleyen işletmemde gıda güvenliği yönetim sistemini kurmak için yatırım yapmak istiyorum, bu durumda bu belgeyi yatırım sonunda ödeme talep paketi ile sunmak zorunda mıyım?

Evet. Eğer uygun harcamalarda yer alan “Gıda güvenlik sistemlerinin kurulmasına yönelik yatırımlar”ı başlığı altındaki harcamalar için destek talebinde bulunduysanız, başvuru sırasında yatırım sonunda ilgili gıda güvenlik yönetim sertifikalarını alacağınıza ilişkin taahhütte bulunmanız ve yatırım sonunda ilgili sertifikayı kurumumuza sunmanız gerekmektedir.

Ayrıca Kontrol Edin

Hızlı Destek Programı hakkında Sık Sorulan Sorular

Pandemiden etkilenen imalatçı Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı’na ilişkin sizlerden gelen soruları derledik. …

Sohbet başlat
Desteğe mi ihtiyacınız var?
Scan the code
Merhaba ,

Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Steroid Fiyatları 2024