KOSGEB Solucan Gübresi İhracat Desteği 2020 Yılı. Son yıllarda ülkemizde Solucan Gübresi üretim faaliyetleri birçok girişimci tarafından tercih edilen bir iş kolu olmuştur. Dünya genelinde kimyasal gübre kullanımına alternatif, doğal yollardan elde edilmesi nedeniyle organik bir ürün olan Solucan Gübresi artık merdiven altı üretiminden sertifikalı, dünya standartları şartları göre üretilen bir ürün olmaya başlamıştır.
KOSGEB Solucan Gübresi İhracat Desteği Yönetmelik
Daha önceden NACE kodu ile yeri tam olarak belirlenemeyen Solucan Gübresi üretimi artık ilgili kurumlar tarafından;
20.15.01 (fosfatlı veya potasyumlu gübreler, iki (azot ve fosfor) veya (fosfor ve potasyum) veya üç besin maddesi (azot, fosfor ve potasyum) içeren gübreler) NACE kodu tanımlanmış ve Bakanlık tarafından Solucan Gübresi yönetmeliği yayınlanmıştır.
Bu NACE kodu, Solucan Gübresi üretimi yapanların elini güçlendirirken devlet nezdinde alınabilecek desteklerin de önünü açmıştır.
Solucan Gübresi İhracat Desteği Almak İsteyenler
Solucan Gübresi üretimine girmeyi düşünenler için KOSGEB Girişimcilik Desteği kapsamında alınabilecek destekleri daha önceki KOSGEB 2020 yılı Solucan Gübresi Üretimi Hibe Desteği yazımızda belirtmiştik;
Ülkemizde Solucan Gübresinin kullanımı tarım üreticilerinin bu konuda bilinçlenmesi ile artacaktır. Ancak bu süreçte, bu ürünü tarımsal faaliyetlerinde hali hazırda yüksek miktarlarda kullanan ülkeler, ülkemizde faaliyet gösteren üreticilerin dikkatini bu ürünün ihracatına çevirmiştir.
Tanımlanan NACE kodu ile KOSGEB’in açmış olduğu Yurt Dışı Pazar Destek Programı kapsamında ürünlerinin yurt dışı pazarlarda ihracatı ile ilgili oluşabilecek giderlerine yönelik 300.000 TL’ye kadar destek alabileceklerdir.
Programla ilgili detaylı bilgi almak ve/veya iş planınızı birlikte hazırlamak için:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfNvdwfPUmwK0_GKBNauzbhIa_k4a6GVn42fekGUQ55iX92yg/viewform?usp=sf_link