Salı , 15 Ekim 2024

Sivil Toplum İçin Destek Vakfı Hibe Programları 2017 yılı

Sivil Toplum İçin Destek Vakfı Hibe Programları 2017 yılı

Sivil Toplum İçin Destek Vakfı Hibe Programları 2017 yılı. Sivil Toplum için Destek Vakfı, bağışçıların ve STK’ların ihtiyaçlarına, her iki kesimin de yararlanabileceği biçimde, çözümler üretmek için faaliyetlerine başladı. Sivil Toplum için Destek Vakfı’nın yıl boyunca başvuruya açık iki hibe programı bulunmaktadır:

Kurumsal Program ve Proje Programı. Başvurularla ilgili bir son başvuru tarihi bulunmamaktadır. İlgilenen STK’lar sene içinde istedikleri zaman başvurabilirler. Değerlendirmeler her ay düzenli toplantılarla yapılmaktadır.

2017’de Kurumsal Program ve Proje Programı için toplam hibe miktarı 300.000.- TL.’dir. Bir kurum başvurusunda en fazla 30.000.- TL. hibe talep edebilir.

Hibe desteğinden yararlanabilmek için çalışmaların ana faaliyet alanı Türkiye olmalıdır, fakat başka bir ülkeyle işbirliği faaliyetleri de bütçe kalemi olarak belirtilebilir. Desteklerin süresi en fazla 12 ay süren çalışmalar içindir. Bir STK bu Program kapsamında en fazla 2 sene için desteklenir. Ancak STK’nın her sene ayrı bir başvuru yapması gerekmektedir. Hibe desteği için başvuran STK’ların dezavantajlı kesimlerin toplumsal katılımını geliştiren ve/ya da sosyal refahını artıran alanlarda çalışıyor olması gerekmektedir.

Kurumsal program hibe desteği ile ilgili bilgiler aşağıdaki gibidir:

  • Burs ve tamirat türü çalışmalar programlardaki harcama kalemlerinden biri olarak bütçelenemez.
  • Kurumsal Program’a başvuran STK’ların başvurudan en az 1 sene önce kurulmuş olması gerekmektedir.
  • STK’nın geçen seneki gelirleri 30.000.- TL.’den fazla, 750.000.- TL.’den az olmalıdır.
  • İstenilen hibe kurumsal ihtiyaç çerçevesinde çeşitli ya da tek bir kalem için (maaş dahil) harcanabilir ancak 3. kişilere alt hibe olarak verilemez ya da devredilemez. (Örnek: Bir STK içinde burs programı yürütmekle ilgili yapılacak başvuruda, öğrencilere verilecek burs rakamı Sivil Toplum için Destek Vakfı’ndan talep edilemez. Ancak bu programın hayata geçmesiyle ilgili diğer giderler – mesela koordinatör maaşı, iletişim faaliyetlerinin masrafları, vb. talep edilebilir.)

Kurumsal program başvuru formu için tıklayınız.

Proje programı hibe desteği ile ilgili bilgiler aşağıdaki gibidir:

  • Program belirli bütçe ve kurumsal kapasiteye sahip kuruluşların aşağıdaki tür projelerini desteklemek için oluşturuldu: 1. Yeni projeler 2. Devam eden ancak sosyal etkisini artırmak ya da ulaştığı rakamları büyütmek isteyen projeler.
  • Türkiye’de kurulmuş dernekler, vakıflar, kooperatifler ve diğer kar amacı gütmeyen kuruluşlar bu Programdan yararlanabilir. Ancak meslek ve yardım kuruluşlarıyla sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları hibe programından yararlanamaz.
  • Tüzel kişiliği kar amacı gütmeyen statüde olmayan sivil toplum, özel sektör ve/ya da kamu kuruluşlarının başvuran kuruluşlara ortak olmasında bir engel yoktur.
  • Burs ve tamirat türü çalışmalar programlardaki harcama kalemlerinden biri olarak bütçelenemez.
  • Proje Destek Programı’na başvuran STK’ların başvurudan en az 2 sene önce kurulmuş olması ve -eğer başvuru bir devam projesi içinse- destek istenen projenin en az 1 senedir sahada aktif olarak yürüyor olması gerekmektedir.
  • STK’nın geçen seneki gelirleri 150.000.- TL.’dan fazla olmalıdır.
  • İstenilen hibe kurumsal ihtiyaç çerçevesinde çeşitli ya da tek bir kalem için (maaş dahil) harcanabilir ancak 3. kişilere alt hibe olarak verilemez ya da devredilemez.

Sivil Toplum İçin Destek Vakfı Hibe Proje programı başvuru formu için tıklayınız.

Vakfın 2016’da verdiği hibelere ilişkin bilgilere ulaşmak için tıklayınız.

Ayrıntılı bilgi için: http://www.siviltoplumdestek.org/hibe-programlari

Ayrıca Kontrol Edin

İŞKUR Engelli ve Eski Hükümlü 2025/1 Hibe Destek Başvuruları Açıldı

Bakan Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, engelli ve eski hükümlü vatandaşlara verilecek hibe desteği için başvuruların bugün …

Sohbet başlat
Desteğe mi ihtiyacınız var?
Scan the code
Merhaba ,

Size nasıl yardımcı olabiliriz?