Pazar , 3 Kasım 2024

Avustralya Doğrudan Yardım Programı

Avustralya Doğrudan Yardım Programı

Avustralya Doğrudan Yardım Programı

Başvuru Açılış Tarihi:          9.00 (GMT+3) 22 Temmuz 2019

Başvuru Kapanış Tarihi:     17:00 (GMT+3) 16 Ağustos 2019

Sorular için: Sorularınız için Ankara DAP görevlisi ile 0312-4599504 nolu telefondan ya da ankara.dap@dfat.gov.au eposta hesabından iletişime geçebilirsiniz. Sorularınız 9 Ağustos 2019’a tarihine kadar gönderilmelidir.

  1. Nasıl Başvuracağım?

Tüm başvurular dikkatli bir şekilde DAP başvuru rehberi gözönüne alınarak yapılmalı ve online Smartygrants kanalıyla sadece başvuru dönemlerinde yapılmalıdır. Başvuru linki başvuru dönemi boyunca Avustralya Büyükelçiliği web sayfasından duyurulacaktır. Smartygrants başvuru formu linkleri:

İngilizce Form İçin tıklayın.

Türkçe Form için tıklayın.

  1. Doğrudan Yardım Programı nedir?

Doğrudan Yardım Programı (DAP) Avustralya’nın yardım bütçesince finanse edilen ve Avustralya Büyükelçiliği Ankara tarafından yönetilen küçük hibe programıdır. Yerel toplumlarla beraber çalışarak Avustralya’nın milli menfaatleri doğrultusunda yoksulluğun azaltılması ve sürdürülebilir kalkınmaya ulaşmayı hedefleyen esnek fonlardır.

Bir DAP projesinin tek başına alabileceği asgari miktar bulunmamakla birlikte bir projenin proje süresince tek başına alabileceği maksimum miktar 15,000.- Avustralya Doları karşılığı Türk Lirasıdır.  Bunun için Büyükelçiliğin uyguladığı kur kullanılır. Proje faaliyetleri iki yıl boyunca devam edebilir. DAP projelerinin Avustralya’nın kendine özgü ve olumlu imajına katkıda bulunması beklenir.

Programla ilgili genel bilgi için bu linke tıklayın

  1. Kimler başvurabilir?

DAP kâr amacı gütmeyen toplum gruplarına, bireylere, ulusal ve uluslararası STK’lara, akademik kurumlara, araştırma kuruluşlarına, yerel hükümet kurum ve kuruluşlarına ve  resmi kalkınma yardımı almaya uygun ülkelerde (ODA) kalkınmaya yönelik faaliyetlerde bulunan diğer tüzel kişilere açıktır.

  1. DAP desteği almak için hangi sektörler uygundur?

DAP projeleri öncelikle yoksulluğun önlenmesi, toplum sağlığı, okullar/eğitim; küçük ölçekli altyapı, kırsal gelişme; gençlik, toplumsal cinsiyet eşitliği, çevre (iklim değişikliği ve belli başlı insani yardım) gibi pratik ve somut sonuçlar elde etmeye yönelik olmalıdır.

2019-20 döneminde, öncelik mülteciler, kadın ve çocuklar olmak üzere dezavantajlı toplulukları destekleyen projelere verilecektir.

 

DAP komitesi aşağıdaki bazı kalkınma sektörlerinde pratik ve somut sonuçlar elde etmeye çalışan projelere öncelik verecektir:

  • Eğitim ve sağlık,
  • Toplumsal cinsiyet eşitliği,
  • Engelliler,
  • Gençlik ve
  • Ekonomik güçlenme

Ayrıca Kontrol Edin

FOSTER İstihdam Taahhütlü KOBİ Destek Programı İkinci Teklif Çağrısı

İlk hibe desteği çağrısı büyük ilgi gören FOSTER Projesi İstihdam Taahhütlü KOBİ Destek Programı kapsamında …

Sohbet başlat
Desteğe mi ihtiyacınız var?
Scan the code
Merhaba ,

Size nasıl yardımcı olabiliriz?