Sivil Toplum Sektörü Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı Teklif Çağrısı
Avrupa Birliği Bakanlığı sivil toplum kuruluşları arasında ki ortaklık ve ağların güçlendirilmesini hedefleyen yeni bir hibe programı başlattı.
3 Temmuz 2017 tarihinde teklif çağrısına çıkılan Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından Sivil Toplum Sektörü altında yürütülüyor. Sivil toplum kuruluşlarının kamunun politika ve karar alma süreçlerine daha fazla katılımını destekleyen bu hibe programı ile örgütlü aktif vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarının kapasitesinin güçlendirilmesi, aralarındaki işbirliğinin desteklenmesi ve kamu sektörüyle daha güçlü işbirlikleri kurulması hedefleniyor.
Hibe desteklerinden faydalanmak isteyenler sivil toplum kuruluşlarını ve aktivistleri destekleyecek yasal ve mali çerçevenin iyileştirilmesi; STK – kamu işbirliğinin güçlendirilmesi ve STK’ların hem kurumsal hem yönetsel kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik proje tasarlayıp, sunabiliyor. Başvuru sahiplerinin faaliyetlerini tasarlarken bu öncelikli alanlardan en az ikisine projelerinde yer vermesi gerekiyor.
Sivil Toplum Sektörü Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı Teklif Çağrısı ORTAKLIKLAR VE AĞLAR HİBE DESTEKLERİNE KİMLER BAŞVURABİLİR?
Hibe desteklerine başvuracak STK’ların,
- Hibe çağrısına çıkılan 3 Temmuz 2017 tarihinden önce kurulmuş ve kar amacı gütmeyen tüzel kişilik olması,
- Türkiye’de kurulu bir STK (dernek, vakıf veya bunların federasyon veya konfederasyonları) olması,
- Belediyeler ve Üniversiteler bu hibe desteğinden eş-başvuran olarak faydalanabiliyor.
- Başvuran kuruluşların biri Türkiye’de olmak üzere en az iki eş-başvuran ile ortak başvuru yapması gerekiyor.
Sivil Toplum Sektörü Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı Teklif Çağrısı PROJE SÜRESİ VE UYGULAMA YERİ
- Tüm proje faaliyetlerinin Türkiye’de gerçekleşiyor olması şartı bulunuyor. Ancak başvuruda, gerekçesi açıklanması durumunda, bazı proje faaliyetlerinin yurtdışında gerçekleştirilmesi de mümkün. Bu durumda, bu faaliyetlerin projenin büyük bölümünü oluşturmaması da gerekiyor.
- Proje uygulama süresi en az 18 en fazla 24 ay olabiliyor.
Sivil Toplum Sektörü Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı Teklif Çağrısı NE KADAR HİBE DESTEĞİ VERİLİYOR?
Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programının toplam bütçesi 2 milyon 500 bin avrodur. Başvuru sahipleri proje faaliyetleri için en az 250 en fazla 500 bin avroya kadar hibe desteği alabiliyor. Hibe tutarı toplam uygun maliyetlerin en az yüzde 50, en çok yüzde 90’ı olabilir.
BAŞVURU NASIL VE NEREYE YAPILIYOR?
- Başvurular İngilizce yapılıyor.
- Başvurular ilk aşamada Hibe Başvuru rehberi A Bölümünde belirtilen Ön Teklif (Concept Note) doldurularak Merkezi Finans ve İhale Birimine (MFİB) yapılıyor. İlk değerlendirme sadece bu ön teklif üzerinden yapılacağından, başka bir ek doküman gönderilmesi gerekmiyor.
- Bir kuruluş başvuru sahibi veya eş-başvuran olarak sadece bir başvuru yapabiliyor, yalnızca bir hibeden yararlanabiliyor.
- Ön teklifler üzerinden yapılacak değerlendirme sonucu kısa listeye kalan başvuru sahiplerinden Hibe Başvuru Formu B Bölümünü yine İngilizce doldurarak mantıksal çerçeve ve bütçeleri ile birlikte başvurularını tamamlaması isteniyor.
SON BAŞVURU TARİHİ NEDİR?
Ön tekliften oluşan ilk başvuruların 6 Ekim 2017 saat 17.00’a kadar Merkezi Finans ve İhale Birimine elden veya posta yoluyla ulaştırılması gerekiyor.
BAŞVURU SÜRECİNE İLİŞKİN NE TÜR DESTEKLER BULUNUYOR?
Sorularınız yanıtlanıyor!
Başvuru sürecine ilişkin soruları olan STK’lar, son başvuru tarihinden 21 gün öncesine kadar gspn@cfcu.gov.tr adresine e-posta gönderebiliyor. Bu adreste toplanan tüm soruların yanıtları ise en geç son başvuru tarihinden 11 gün önce www.cfcu.gov.tr sayfasında yayınlanıyor.
Bilgilendirme Günlerinde başvuru sürecine destek veriliyor!
Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Başvuru Rehberine yönelik detaylı bilgi ve pratik çalışmaların yanı sıra, proje geliştirme çalıştaylarının da yer alacağı bilgilendirme günleri düzenleniyor. Bilgilendirme günleri takvimi ve düzenlendiği iller için www.ab.gov.tr, www.cfcu.gov.tr ve Sivil Toplum Sektörü sosyal medya kanallarını takip edebilirsiniz.
Size en yakın ilde düzenlenen bilgilendirme günlerine katılmak için goo.gl/XNmDib adresi üzerinden elektronik başvuru yapabilirsiniz.
Başvuru rehberlerini inceleyin!
Hibe başvuru sürecine ilişkin tüm detaylar ve dokümanları içeren başvuru rehberine www.cfcu.gov.tr ve www.ab.gov.tr adresinden ulaşılabiliyor.
Dokümanlar:
Sosyal medyadan takip edin!
Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programını, AB Bakanlığı Sivil Toplum Sektörü sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz:
Facebook/Sivil Toplum Sektörü
Twitter/Sivil Sektor
Youtube/Sivil Toplum Sektörü