Cuma , 19 Nisan 2024

Kültür için Alan 2. Dönem Destek Programı 2020 yılı

Kültür için Alan 2. Dönem Destek

Kültür için Alan 2. Dönem Destek Programı 2020 kültür ve sanat alanında gerçekleşecek dijital projelere odaklı başlıyor!

Açık Çağrı, dijital çerçevede ve çevrimiçi platformlarda uygulanacak, heyecan verici kültür ve sanat proje başvurularını bekliyor. Destek Programı, İzmir, Diyarbakır, Gaziantep ve/veya bu şehirlerin komşu kentlerinde aktif, farklı disiplinlerden sanatçıların, kültür ve sanat kurumlarının, organizasyon, inisiyatif,  kolektif ve sivil toplum aktörlerinin proje önerilerini kapsıyor. Son başvuru tarihi 16 Ağustos 2020.

Kültür için Alan 2. Dönem Destek Programı Pandemi Dönemi

Kültür için Alan 2. dönem destek programı Covid-19 salgını süresince toplumla daha güçlü bir diyalog kurmak ve böylece salgının olumsuz etkilerine karşı koymak amacıyla, farklı şehirlerden kültür ve sanat alanındaki aktörler, çeşitli çevrimiçi alanlarda sanal üretimler ve programlar geliştirdi. Salgın, diğer yandan, kültürel alanda etkin olan bazı aktörlerin faaliyetlerini de durdurma noktasına getirdi. Bu nedenlerden ötürü, yalnızca yaratıcılığı dijital platformlarda kucaklamakla kalmayıp, aynı zamanda dezavantajlı aktörleri sanal ortamda ilerici çalışmalar yapmaya teşvik etmek amacıyla Kültür için Alan, yılın son çeyreği için bir seferliğe mahsus bir destek programı başlatıyor.

Kültür için alan 2. dönem destek programı, sanatsal anlayışı kültürel alanda bilgi ve/veya eğitim programlarıyla birleştiren, bir etki yaratmayı ve daha geniş ve çeşitli bir kitleye ulaşmayı hedefleyen önerilere odaklanıyor. Sanal-kültürel alanın seçkin örneklerini geliştirmek isteyen profesyoneller, bu formu doldurarak çevrimiçi proje önerileriyle fona başvurabilirler. Başvuru formunda açıklanan kriterleri karşılayan ve değerlendirme aşamasından sonra seçilen projelerin her biri 40.000 TL’ye kadar mali destek alabilir. Toplamda en fazla 15 proje seçilecektir.

Başarılı projeler 4 Eylül 2020’de Kültür için Alan’ın websitesinden ve sosyal medya hesaplarından duyurulacaktır.

Fon desteği alan projeler 5 Eylül’de başlamalı, 10 Aralık 2020 tarihine dek tamamlanmalıdır.

2020 yılı dahilinde Kültür için Alan’dan fon alan kişiler ve kurumlar, bu Açık Çağrı kapsamında değerlendirilmeyecektir.

Goethe-InstitutHollanda Büyükelçiliğiİstanbul İsveç Başkonsolosluğu ve Fransız Kültür Merkezi’nin öncülüğünde başlatılan proje, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ve Anadolu Kültür’ün işbirliğiyle gerçekleştiriliyor.

Bu form, fon başvurusunda bulunan uygulayıcı kurum / girişim / birey tarafından doldurulacaktır. Başvurular İngilizce veya Türkçe yapılmalıdır.

Kültür için Alan 2. Dönem Destek Programına Kimler Başvurabilir?

İzmir, Diyarbakır veya Gaziantep ile bu şehirlerin komşu kentlerinde bulunan, sanat ve kültür alanında faaliyet gösteren kurum, inisiyatif veya kişiler fona başvurabilirler. Gaziantep, İzmir, Diyarbakır olmak üzere üç şehirden birinde faaliyet planlayan, ancak başka bir kentte faaliyet gösteren kuruluşların yerel bir ortağı bulunma şartı aranmaktadır. Bu durumda yerel ortak sözleşmeyi imzalayacaktır. Fon miktarı ilgili banka hesabına aktarılacaktır.

Nasıl başvurulur?

Fona başvurmak için bu formu doldurunuz. Bütçe planları gibi belgeler de başvuru formuna eklenebilir. Başvuru tamamlandığında tüm adaylara e-posta üzerinden onay gönderilecektir.

Ödeme Takvimi

Sözleşmelerin imzalanması ardından ödemeler bildirilen banka hesabına yapılacaktır. Lütfen başvurunuza ayrıntılı bir bütçe ekleyiniz.  Bütçe, Türk Lirası olarak belirtilmelidir. Bir proje en fazla fon 40,000.- TL fon alabilir. Bütçe, proje planlamasındaki dengeli ve ölçülü yansımasına göre değerlendirilecektir. Kültür için Alan eksik başvuruları kabul etmeyecektir.

Son başvuru tarihi: 16 Ağustos 2020, 23:00

Başvuru ve detaylı bilgi için tıklayın.

Ayrıca Kontrol Edin

FOSTER İstihdam Taahhütlü KOBİ Destek Programı İkinci Teklif Çağrısı

İlk hibe desteği çağrısı büyük ilgi gören FOSTER Projesi İstihdam Taahhütlü KOBİ Destek Programı kapsamında …

Sohbet başlat
Desteğe mi ihtiyacınız var?
Scan the code
Merhaba ,

Size nasıl yardımcı olabiliriz?