Salı , 16 Nisan 2024

Kobi’lerin İhtiyaçlarına Yönelik Uluslararası İşbirliği Çağrısı: 11 Ülke ile İşbirliği Fırsatı

Kobi’lerin İhtiyaçlarına Yönelik Uluslararası İşbirliği Çağrısı: 11 Ülke ile İşbirliği Fırsatı

Kobi’lerin İhtiyaçlarına Yönelik Uluslararası İşbirliği Çağrısı: 11 Ülke ile İşbirliği Fırsatı. Cornet Programının 28. Çağrısı ile KOBİ’lerin rekabet öncesi kapasitelerini artıracak ihtiyaçlarına yönelik projelerin desteklenmesi hedeflenmektedir. Söz konusu çağrı ile desteklenecek proje çıktılarının bir KOBİ grubunun faydasına olması ve proje çıktılarının yaygınlaştırılması beklenmektedir.

Ülkemizin ilk kez yer aldığı ve 25 Eylül 2019 tarihine kadar açık kalacak olan çağrı Almanya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Hollanda, İsviçre, Japonya, Kanada, Peru ve Polonya ile işbirliğine olanak tanınmaktadır. Çağrıya ülkemizden yapılacak projelerde çağrı ortağı en az 2 ülkenin yer aldığı işbirliği projeleri desteklenebilecektir.

Uluslararası başvuruda her ülkeden üçer paydaşın yer alması gerekmektedir: AR-GE ve İnovasyon faaliyetlerini sürdürecek akademi ortağı, KOBİ şemsiye kuruluşu ve KOBİ’lerden oluşan bir Kullanıcı Grubu.

AR-GE ve İnovasyon faaliyetlerinin akademi ortağı (yükseköğretim kanunu kapsamında yer alan yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri, kamu kurum ve kuruluşları) tarafından yapılması gerekmektedir.

Proje konularının, bir KOBİ Şemsiye Kuruluşu tarafından belirlenen ihtiyaçlara göre şekillendirilmesi  gerekmektedir. KOBİ şemsiye kuruluşunun, belirli bir alandaki KOBİleri temsil etmesi ve KOBİlerin ihtiyaçlarını tespit edebilir olması beklenmektedir. İhracatçı Birlikleri, Ticaret ve Sanayi Odaları, Organize Sanayi Bölgeleri, Vakıflar, Dernekler ve bunların iktisadi işletmeleri ve meslek birlikleri KOBİ şemsiye kuruluşu olarak değerlendirilebilecektir.

Kobi’lerin İhtiyaçlarına Yönelik Uluslararası İşbirliği Çağrısı Başvurularda en az 3 KOBİ’den oluşan bir Kullanıcı Grubu tanımlanmalıdır. Kullanıcı Grubu’nun yılda en az 2 kez proje ekibi ile bir araya gelmesi gerekmektedir. Kullanıcı grubunun, proje ekibinin çalışmaları yönlendirici, projenin verimliliğinin artırılmasına yönelik bilgiler sağlaması beklenmektedir.

Başarılı bulunan projelerde yer alan Türkiye’deki araştırma ekibi için TÜBİTAK tarafından proje süresi boyunca maksimum 1.000.000.- TL. (PTİ ve kurum hissesi hariç) araştırma desteği sağlanabilecektir. Maksimum proje süresi 24 ay olabilmektedir.

Uluslararası çağrı metnine CORNET çağrı sayfasından, detaylı bilgilere ise TÜBİTAK çağrı sayfasından ve ulusal süreçler dokümanınından ulaşılabilir.

Ayrıca Kontrol Edin

FOSTER İstihdam Taahhütlü KOBİ Destek Programı İkinci Teklif Çağrısı

İlk hibe desteği çağrısı büyük ilgi gören FOSTER Projesi İstihdam Taahhütlü KOBİ Destek Programı kapsamında …

Sohbet başlat
Desteğe mi ihtiyacınız var?
Scan the code
Merhaba ,

Size nasıl yardımcı olabiliriz?