Cuma , 19 Nisan 2024

Genç Çiftçilere Hibe için 2020 Yılı Destekleri

Genç Çiftçilere Hibe 2020 Yılı Destekleri Başvuru

Genç Çiftçilere Hibe 2020 Yılı Destekleri Başvuru. Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçilere 30 bin lira hibe verilmesine ilişkin 2017/10 sayılı Tebliğname Resmi Gazete’de yayımlandığı konulu yazımızı daha önce okumuştunuz. Şimdi de bu tebliğname gereğince köye dönüş yapacak olan 18-41 yaş aralığındaki genç çiftçilerimize 30,000.- TL lira hibenin nasıl verileceğini anlatacağız. Başvurular tebliğnameye göre 2 aşamadan oluşacak. İnternet sitesi başvuru sayfasına kayıt olan gençlerimiz, işlem tamamlandığında gerekli evrakları hazırlayarak İl veya İlçelerde bulunmakta olan Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurularını gerçekleştirecekler. Binlerce gencimizin bu sayede kendi işlerini kurmaları, ekonominin ve tarımın desteklenmesi amaçlanıyor.

Genç Çiftçilere Hibe 2020 Projesine Kimler Başvuru Yapabilir?

Genç çiftçilere hibe projesi başvuru şartları öncelikle Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğname ile belirlenmektedir. Bu şartlara ilaveten her yıl için yayımlanacak olan uygulama rehberinde detaylar belirtilecek. Ancak ilk başvuru şartları şunlar;

  • T.C. Vatandaşı olmak,
  • Okur-Yazar olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış, 41 yaşından gün almamış olmak,
  • Ücretli olarak herhangi bir iş yerinde çalışıyor olmamak,
  • Örgün okul okumuyor olmak,
  • Vergi mükellefi esnaf olmamak,
  • Başvuru tarihinde belirtilen tarihten önce 50 adet küçükbaş ve 15 adet büyükbaştan daha fazla hayvan sahibi olmamak,
  • 50 arılı kovandan fazla arılı kovan sahibi olmamak şartlar arasında yer alıyor.

Milli Tarım Projesi ile kırsal alanı kalkındırmayı amaçlayan bakanlık köylerdeki nüfusu arttırmak ve tarım alanlarının daha verimli bir şekilde kullanılmasına imkân vermek amacı ile uygulayacağı hibe ve kredileri kullanmak isteyenlerde arayacağı kriterlerden bahsetmek gerekirse, öncelikli olarak genç çiftçilerin nüfusunun 18 ile 41 yaş aralığında olması gerekmektedir. Başvuru yapacak kişinin bir kırsal alanda ikâmet etmesi veya kırsal alanda ikâmet edeceğinin taahhüdünü vermesi gerekmektedir. Ayrıca hangi alanda faaliyet göstereceği hakkında bir iş planına sahip olması gerekmektedir.

Bu kriterleri taşıyan bütün Türk vatandaşları bu hibe ve desteklerden faydalanma imkânına sahiptir. Bu başvurular ilk olarak internet üzerindeki kayıt işlemlerini yaparak gerekli bilgilerini bu sisteme yüklemeleri gerekmektedir. Bu işlemleri tamamlayanlar istenilen belgeler ile birlikte bulundukları bölgedeki Tarım ve Orman Bakanlığının il veya ilçe müdürlüklerine şahsen başvurmaları gerekmektedir. Sizde Milli tarım projesi kapsamında verilen desteklerden yararlanmak veya genç çiftçi hibelerinden yararlanmak istiyorsanız https://gencciftci.tarim.gov.tr/ internet sitesinden başvuru yaptıktan sonra bulunduğunuz bölgedeki bulunan Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvuru işlemini gerçekleştirmelisiniz.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanan Genç Çiftçi projelerinden faydalanmak isteyenler gerekli özellikleri taşıması halinde başvurularını yapabilecekler. Bu projeye başvuru yapabilmeniz için öncelikle gencciftci.tarim.gov.tr adresinden yeni çiftçi kaydı oluşturmanız gerekmektedir. Bu kaydı oluşturmanız çok kolaydır. Burada sizden istenilen kimlik bilgileriniz ve iletişim bilgileriniz olarak dikkat çekmektedir. Burada kayıt işlemi yaparken belirleyeceğiniz kullanıcı adı ve şifresini başvuru işlemlerinde kullanacağınız için not etmeniz yararınıza olacaktır. Bu işlemleri tamamladıktan sonra kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapacağınız sistem üzerinden genç çiftçi projelerine başvurunuzu yapabilirsiniz. Şifreniz ile yaptığınız giriş sonrası ekrana gelen Başvuru işlemleri bölümü üzerinden başvurunuzu devam ettirebilirsiniz. Bu işlem 5 aşamadan oluşmaktadır. Bunları saymak gerekirse;

  1. Çiftçi Bilgileri (ÇKS kaydı vb.),
  2. Proje Bilgileri,
  3. Gider Kalemleri,
  4. Arazi / İşletme Bilgisi,
  5. Teslim Edilecek Diğer Evraklar

T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi başvuru yardım dokümanı için tıklayınız.

Bu işlemleri tamamlayanlar son bölümde sizlere belirtilen ve istenilen evraklar ile bulundukları bölgedeki Tarım ve Orman Müdürlüklerine bu evrakları teslim etmelidir. Bu işlemleri tamamlayanlar genç çiftçi başvurusunu tamamlamış olacaktır. Bu sistem üzerinden başvuru yapmadan direkt olarak müdürlüklere gitmeniz durumunda başvurunuz geçersiz sayılır. Bu sebeple iki başvuru aşamasını da uygulamanız gerekmektedir.

Genç Çiftçi Hibe Projesinde Destek Verilecek Sektörler

  • Hayvansal üretim;

    a) Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği,
    b) Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği,
    c) Arı yetiştiriciliği ve bal üretimi,
    ç) Arı sütü, ana arı, polen vb. arı ürünleri üretimi,
    d) İpekböceği yetiştiriciliği ve tesis yapımı,
    e) Serbest sistem yumurta tavuğu yetiştiriciliği ve tesis yapımı,

  • Bitkisel üretim;

    a) Kapama meyve bahçesi tesisi,
    b) Fide, fidan iç ve dış mekan süs bitkisi yetiştiriciliği,
    c) Kontrollü örtü altı yetiştiriciliği,
    ç) Çok yıllık yem bitkisi yetiştiriciliği,
    d) Kültür mantarı üretimi ve tesis yapımı,

  • Yöresel ürünler ile tıbbi ve aromatik bitki üretimi;

    a) Çok yıllık tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve
    paketlenmesi,
    b) Coğrafi işaretli, organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim

Yukarıdaki sektörlerden birini seçerek sistem üzerinden başvurusunu tamamlayan gençlerimizin ikinci olarak hazırlamaları gereken evraklar şunlardır;
  1. Kimlik belgesi fotokopisi,
  2. Hem kendisine hemde eşine ait sigortalı çalışmadığına dair SGK’dan alacağı çalışmıyor belgesi,
  3. Başvuru dilekçesi, (Örneği Tarım ve Orman Müdürlüğünden Alınabilir)
  4. Proje tanıtım formu (gencciftci.tarim.gov.tr adresinden çıktı alınacak)
  5. İmzalı Taahütname Evrakı (buradan indirebilirsiniz)
  6. Okur-yazar belgesi veya diploma sureti

Bu evrakları Tarım ve Orman Müdürlüklerine teslim eden genç çiftçinin başvurusu tamamlanmış olur. Son olarak, hibeye hak kazandığını öğrendiğinde ise, vatandaştan tarım ve hayvancılık yapacağı bölgede ikâmet ettiğine dair belge istenir. Bu aşamaya kadar ikâmetini köye aldırmamış olan gençlerimiz, hibeye hak kazandığı bildirildiğinde ikâmetini taşımak zorundadır.

Bu işlem sonrasında Nüfus Müdürlüğünden ikâmet belgesi alacaktır. Beraberinde tarımsal faaliyetin yapılacağı yerin kiralandığına dair sözleşme veya eğer arazi kendinize aitse tapu belgesi teslim edilecektir. Bunun haricinde gerekli evraklar ve diğer şartlar Tarım Bakanlığı genç çiftçi 30 bin lira hibe projesi uygulama rehberinde ayrıntılı olarak açıklanmaktadır.

Genç Çiftçi Projesi geçmiş yıllarda verilmiş olup 2020 yılında da sürmektedir. Aşağıdaki testi çözerek hibe almanızda bir engel olup olmadığını ölçebilirsiniz.

https://docs.google.com/forms/d/10Vo8L9VipNFTvAGG30bScFwZ3LMSg8ukOK0YE6QRb5M/edit?usp=drive_web

 

Ayrıca Kontrol Edin

KOSGEB 2024-2028 yılı Stratejik Planı ile destekleri açıklandı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işletmelere yönelik çeşitli destekler …

Sohbet başlat
Desteğe mi ihtiyacınız var?
Scan the code
Merhaba ,

Size nasıl yardımcı olabiliriz?